Zeer terecht verzette de WSPU zich tegen de harde aanpak van de gevangenis. Men probeerde aan te tonen hoe mensonvriendelijk zulke praktijken waren, maar in het parlement voerde de minister van Binnenlandse Zaken aan dat dwangvoeding noch gevaarlijk, noch ernstig pijnlijk was. Als reactie daarop verzamelde de WSPU verklaringen van artsen om te bevestigen dat het geen veilige procedure was.
Het beleid werd voortgezet en de WSPU maakte posters en folders om de verschrikkingen en gevaren van dwangvoeding te beschrijven. Ze hielden ook regelmatig demonstraties in de straten buiten de gevangenis van Holloway.
Ter illustratie van de horrors die plaatsvonden in zo'n gevangeniscel, reconstrueerde men ook de cel en het uniform van een suffragette, opgevoerd voor een WSPU-tentoonstelling in 1909.
In contrast met hun strijd voor rechtvaardige behandeling, lokte men ook meer gewelddadige reacties uit door de campagne gewelddadiger aan te pakken. De suffragettes namen hun toevlucht tot frequente aanvallen op eigendommen, waaronder het platbranden van leegstaande gebouwen en het aanvallen van kunstwerken. In december 1913 probeerden ze ook een muur in de Holloway Prison op te blazen.
Deze dubbele aanpak toont de ingewikkelde situatie van de strijd voor rechtvaardigheid. Men wil het onrecht op een effectieve manier aankaarten om gehoord te worden, maar hoe ver kan men hierin gaan?