Portret van Lalla Vandervelde in Philadelphia. Lalla was tijdens de Eerste Wereldoorlog naar de VS gereisd om hulpfondsen in te zamelen voor het bezette België.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog vestigde Lalla Vandervelde zich in een flat in Londen. De inrichting liet ze verzorgen door haar vriend en vermeende minnaar Roger Fry, een Engelse schilder van de Bloomsbury Group. Kort na haar intrek schilderde Fry dit portret van Lalla. 'Lalla’s very good and punctual and sits very well,' schreef hij over de sessies.
Prentbriefkaart in monochroom die het portret van Emile Vandervelde voorstelt. Deze kaart werd uitgegeven naar aanleiding van de Vredesconferentie van Versailles, waar Vandervelde als Belgisch minister afgevaardigd was.
Officiële foto van de delegatie van de Tweede Internationale in Tbilisi, Georgië. Van links naar rechts, zittend: Alfred Inghels, Sara Huysmans, Adrien Marquet, Ethel Snowden, Thomas Shaw, mevrouw Huysmans, Pierre Renaudel. Staand: Camille Huysmans, Lalla Vandervelde, Ramsey MacDonald, Emile Vandervelde, Louis de Brouckère, Olberg (secretaris van Kautsky).
Een dronken man leunt tegen de deur van een café. Buiten wijst een arme moeder met twee kinderen naar de mooie kleren van een jong meisje. 'Dat is van jou geld!,' staat er onder deze prent tegen alcoholisme.
Affiche uitgegeven in 1906 door de Fédération Nationale des Femmes Socialistes voor de parlementsverkiezingen. Belgische vrouwen, die geen stemrecht hadden, worden aangespoord om de socialistische partij te steunen: 'Spoor uw echtgenoten, uw vaders, uw broers aan om op de kandidaten van de Werkliedenpartij te stemmen.' Lalla Vandervelde is een van de ondertekenaars.
De bibliotheek in het Gentse volkshuis 'Ons Huis' van de Samenwerkende Maatschappij Vooruit. Links staat een portret van Emile Vandervelde en een zaaister. Dit ontwerp voor een postkaart werd in 1913 gemaakt naar aanleiding van de wereldtentoonstelling te Gent.
In de bovenste helft van deze postkaart reiken arbeiders met rode en blauwe vlaggen elkaar de hand. Vooraan bij de rode vlag staat Emile Vandervelde. De belofte van de socialistische beweging wordt aangekondigd door een opkomende zon en de slogans 'Algemeen kiesrecht', 'Leve de bevrijding' en 'Verplicht onderwijs'. In de onderste helft stappen pastoors voorbij een boordje waarop 'Adieu Belgique' staat.
Een spotprent uit 1899 stelt Emile Vandervelde voor met de eretitel 'le tsar'. Het begeleidende gedichtje beschuldigt Vandervelde van hypocrisie: de socialistische leider zou schatrijk en autoritair zijn. Deze tekening van Boquillon verscheen in 'Nos Binettes Socialeuses', een uitgave van karikaturen van vooraanstaande Belgische socialisten.
Een groepsfoto van het bureau van het Internationaal Socialistisch Congres van 1904, in augustus georganiseerd te Amsterdam. Op de 3e rij staan, van links naar rechts: Henri van Kol, Ugarte Nemec, Édouard Vaillant, Max Adler, Karl Kautsky en Émile Vandervelde. Op de 2e rij: Amilcare Cipriani, Pieter Jelles Troelstra, Franc Soukup, Rosa Luxemburg, Bracke, Achille Cambier, Edward Anseele en Enrico Ferri. Op de 1e rij: Henry Hyndman, Ernest Belfort Bax, Olav Kringen, Sen Katayama, Georgi Plekhanov, P. Knudsen, Morris Hillquit en Dadabhai Naoroji.